Nähtävyyksiä

vallami

Vallamin uimaranta, jonka yhteydessä valaistu latureitti.

kota1

Kota ja patikkareitit Prännin patikan vaellusreitit alkavat Reittien varrella. Laavut Kirkkokalliolla ja Palaneen kalliolla

kataja

Pohjanmaan suurin kataja ”Kauhavalla Ylihärmän Yliluoman kylässä kasvaa Pohjanmaan suurin kataja. Asia selvisi Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin järjestämässä kesäisessä katajakisassa.Veli Matti Vainionpään kisaan ilmoittaman katajan ympärysmitta on peräti 168 senttiä ja läpimittakin 53 senttiä.” (ILKKA 30.10.2012)

kataja2

Isokivi

Iso kivi Ylihärmästä päin kylään saavuttaessa katseen kiinnittää tien oikeassa laidassa seisova suuri siirtolohkare, jota tituleerataan Isoksi Kiveksi. Kivi toimii ikään kuin porttina kylälle, sillä sen jälkeen avautuu Yliluoman kylätaajama.

 

 

Rannanjärven tappopaikka Paraatikujan varrella Kauko ja Eija Korven nykyisin omistamalla pellolla on sijainnut ”savikrooppi”, jonka partaalla Häjyjen johtohahmo Antti Rannanjärvi sai kuolettavan puukoniskun. Tarina tarkemmin välilehdellä ”Meirän kanss’ ei auta”.

silta

Antti Rannanjärven elämä päättyi nykyisen Paraatikujan alkupäässä, laskuojan ylittävän sillan kohdalla.

maisema

Suomalainen maalais- ja peltomaisema Asuinympäristö kylässämme on tyypillistä eteläpohjalaista maalaismaisemaa. Maa- ja metsätalouden lisäksi työtä kyläläisille tarjoaa turkistarhaus sekä Ylihärmän monipuolinen teollisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s